Përbërësit:
2 lugë gjelle vaj ulliri1 qepë (mesatare, e qëruar dhe e prerë në formë kubike)
3 thelpinj hudhër (të grira imët)
1 kungull dimëror(mesatar, i qëruar dhe i ndarë në kube, rreth 5-6 filxhanë)
1 patate e ëmbël (e madhe, e qëruar dhe e prerë në kube, 1 filxhan e gjysmë)
1 mollë (e qëruar, me fara të hequra, e prerë në formë kubike)
25 mm xhenxhefil (i grirë)
1 lugë gjelle tumerik (i freskët, i grirë)
1 lugë çaji kanellë
4 filxhanë lëng perimesh (me pak sodium ose lëng mishi pule)
kripë (deti)
piper
kos (me yndyrë të plotë)
fara kungulli (të pjekura)
Përgatitja:
Vendosim vajin në një tenxhere me fund të rëndë në temperaturë mbi mesataren derisa të nxehet pak.Shtojmë qepën dhe e gatuajmë derisa të bëhet e tejdukshme, për rreth 5 minuta.
Shtojmë hudhrën, kungullin, pataten, mollën, xhenxhefilin, tumerikun, kanellën dhe lëngun e pulës dhe i lemë të vlojnë.
Ulim temperaturën në zierje dhe i sezonojmë me kripë dhe piper. I gatuajmë 20 deri në 25 minuta ose derisa perimet të jenë të buta.
Përziejmë supën në blender për të krijuar një teksturë të butë.
E shërbejmë supën në tasa individualë, duke e zbukuruar sipas dëshirës.
Comments
Post a Comment