Kur vjen puna te sufllaqet te gjithe ne pavaresisht moshes behemi te pa permbajtur per ti konsumuar.Origjina e tyre vjen me prejardhje nga Greqia, e cila me pas receta eshte perhapur ne shume shtete te tjera.Mbushja e tyre mund te behet sipas deshires sone , por ne po ju sjellim receten origjinale.
1 gote uji kos
kripe
1/2 luge kafeje fryres ose sode
miell
Perberesit :
1 kokerr veze1 gote uji kos
kripe
1/2 luge kafeje fryres ose sode
miell
Mbushja :
salce kosi
mish i skuqur, i pjekur (sipas deshires suaj)
sallate jeshile
patate te skuqura
qepe
kastravec
ketchup i embel
I perziejme bashke dhe brumi i zene nuk duhet te jete shume i forte.
Me pas brumin ndajeni ne 4 copa dhe cdo cope e hapni ne pete rreth 1 cm te trashe.
Skuqja behet me pak vaj ne nje tigan qe nuk ngjit.
Pergatitja :
Ne nje ene rrahim vezen me kosin.Pastaj hedhim miellin e perziere me kripe dhe fryres.I perziejme bashke dhe brumi i zene nuk duhet te jete shume i forte.
Me pas brumin ndajeni ne 4 copa dhe cdo cope e hapni ne pete rreth 1 cm te trashe.
Skuqja behet me pak vaj ne nje tigan qe nuk ngjit.
Comments
Post a Comment