Si te bejme sufllaqe ne shtepi?


Gryos with Greek Chicken & Tzatziki Sauce (also recipe for flatbread pita) | Cooking Classy

Kur vjen puna te sufllaqet te gjithe ne pavaresisht moshes behemi te pa permbajtur per ti konsumuar.Origjina e tyre vjen me prejardhje nga Greqia, e cila me pas receta eshte perhapur ne shume shtete te tjera.Mbushja e tyre mund te behet sipas deshires sone , por ne po ju sjellim receten origjinale.

Perberesit :

1 kokerr veze
1 gote uji kos
kripe
1/2 luge kafeje fryres ose sode
miell

Mbushja :

salce kosi
mish i skuqur, i pjekur (sipas deshires suaj)
sallate jeshile
patate te skuqura
qepe
kastravec
ketchup i embel

Pergatitja :

Ne nje ene rrahim vezen me kosin.Pastaj hedhim miellin e perziere me kripe dhe fryres.

I perziejme bashke dhe brumi i zene nuk duhet te jete shume i forte.

Me pas brumin ndajeni ne 4 copa dhe cdo cope e hapni ne pete rreth 1 cm te trashe.

Skuqja behet me pak vaj ne nje tigan qe nuk ngjit.

Comments