Si te bejme cokollate ne shtepi ?




Kënaqësitë në jetë nuk kanë fund, e të ngrënit çokollatë është një prej tyre. Gjithashtu thuhet se ky është dhe mëkati më i ëmbël.
Të ngrënit çokollatë nuk është mëkat, pasi studime të shumta shkencore kanë vërtetuar se kjo është ëmbëlsira nga e cila organizmi i njeriut përfiton më shumë. E bardhë, e zezë apo me qumësht , çokollata do mbetet më e shëndetshmja.


Perberesit :

200 ml qumesht
220 gr kakao
100 gr gjalpe
150 ml uje
50 gr miell
120 gr sheqer pluhur

Pergatitja :

Ne nje ene perziejme gjalpin me kakaon sa te behet krem.
Kete mase e veme ne nje tenxhere dhe shtojme uje dhe e leme deri sa te vaket dhe pastaj shtojme qumeshtin me sheqerin.Sapo te marre vale hedhim miellin e perziere me pak uje ose qumesht.
E leme derisa te trashet.
E ndajme ne forma dhe e futim ne frigorifer per tu ngurtesuar.

Comments

Post a Comment