Përbërësit:
1 kg patate250 gr spinaq
1 qepë
2 thelpinje hudher
100 gr djath parmezan
SALCA BESHAMEL
50 gr gjalpe
40 gr miell
500 ml qumësht
kripë
piper
Pergatitja:
Qepen e grijme dhe fergojme ne vaj derisa te zbutet.Spinacin e pastrojme dhe pastaj e grijme imet.
Ne taven ku kemi ferguar qepen shtojme dhe spinacin dhe hudhren e grire imet.
Patet qerohen dhe grihen ne feta te holla.
Patatet e grira kriposen dhe piperosen.
Ne taven ku do ti pjekim shtojme pak vaj dhe rendisim nje rend patate te grira dhe nje rend spinac te ferguar me qepe.
Pastaj persiper spinacit qesim pak parmezan.
Kjo procedure perseitet prap patate,spinac dhe parmezan.
Kur masa te kete mbaruar qesim salcen beshamel.Salcen bershamel e bejme kur shkrijme margarinen ne nje ene dhe ne te shtojme miellin,Pasi e fergojme per pak ,shtojme qumeshtin dhe perziejme derisa te trashet masa,
Salca beshamel kriposet dhe piperoset dhe i hidhet taves persiper patateve.
Comments
Post a Comment