Perberesit,4 persona:
3 kokrra Patate6 cope Karrota
1.5 liter Uje
2 cope Koncentrate pule
3 luge gjelle Vaj Ulliri
2 thelpinj Hurdhra
1 pak (nje nga degezimet) Xhinxher
100 gr Parmixhano
Pergatitja:
I lajme me kujdes perimet tona, pra patatet dhe karrotat.Me pas i qerojme sebashku me xhinxherin dhe i presim me cop ate mesatare.
Vetem xhinxheri e presim me feta te holla, sepse ndryshe nuk do te na tretet kur te bejme kremin.
Ne nje tenxher te madhe, hedhim vajin dhe 2 thelpinj hurdhra, te cilat i lem deri sa te marrin nje ngjyre te florinjt.
Me pas heqim hurdhrat dhe shtojme ne tenxhere patatet, karrotat dhe xhinxherin dhe i kaverdisim per 2 minuta.
Nderkohe kemi ngrohur ujin dhe e shtojme sebashku me koncentratin e pules, kripen dhe piperin.
I lem te zjeje per 20 minuta deri sa te shikojme qe perimet jane zjere, duhet te zjejne mire ne menyre qe ka kemi me te lehte kur te bejme kremin.
Pasi kane kaluar 20 minuta e heqim supen nga soba dhe e lem te ftohet pak.
Pasi eshte ftohur marrim mikserin dhe fillojme te kthejme ne krem supen tone.
Pasi te shikoni qe e gjithe masa e supes eshte nje krem i njetrajteshem atehere filloni dhe ndajeni neper pjata, ku do te shtoni edhe djathin.
Comments
Post a Comment